2011. október 31., hétfő

Névre szóló egyedi képecske a falra, vagy a gyerekszoba ajtajára

A gyerekszobát mindig egyedivé tudjuk tenni azokkal a tárgyakkal, amit mi saját magunk készítünk. A következőkben egy ilyen, üvegfestéssel könnyedén elkészíthető képet mutatok be, amit a szobában, vagy akár az ajtóra is kitehetünk jelezve kinek is a birodalma.

1 . Hozzávalók:

- Veszünk egy képkeretet (szépet és olcsót lehet kapni a "svéd nagyáruházban":)).
- Kiválasztjuk, és kinyomtatjuk, vagy újságból kivágjuk a megrajzolandó képet.
- Előkészítjük a színekben megfelelő üvegfestékeket.
Ezeken kívül szükség van fogpiszkálóra, ecsetre, és egy kis rongydarabra.

2.
A képkeretet szétszedjük, és a műanyag, vagy üveg felületet a munkafelületre teszük. Alá helyezzük, és elrendezzük azt a képet, amit szeretnénk üvegfestékkel megrajzolni. A külső kontúrokat feketével (lehet más színű is, de az a jó a kontúrra, amire rá van írva, hogy "liner") szépen átrajzoljuk (én a nehezebben hozzáférhető részeknél, illetve ahol vékonyabb vonal kell, fogpiszkálót szoktam használni, a festékbe belemártom, és azzal húzom meg a vonalat). Ha készen van, hagyjuk megszáradni, majd szépen kifestjük. A nagyobb részek festésénél praktikus lehet az ecset, a kisebbeknél ismételten a fogpiszkáló használata.

3.
Ha készen van a festés, és megszáradt, a képkeretbe helyezzük vissza úgy, hogy a festett rész van kifelé.



4.
Ezután már a fantáziánkra van bízva, hogy a kép többi részét hogyan díszítjük ki. Bármilyen betűtípussal felírhatjuk a gyerkőc nevét (ha ezt választjuk, akkor addig ne tegyük vissza a képet a helyére, hiszen ezeket is át kell rajzolni), illetve saját kézírásunkat is felvillanthatjuk. :)

Végül szépen kiszínezzük, és díszítjük ízlésünknek megfelelően. Kisfiúknak kisfiúsat, ugyanígy. :)




Tipp1.:
Érdekes, szép és egyedi ajándék lehet, ha szülinapra hívtak minket.

Tipp2.:
Ha gyermekünk stílust vált (nálunk a Hercegnőket felváltotta a Hello Kitty), akkor az üvegmatricát egyszerűen "lehúzzuk" a helyéről, és az előzőek alapján az új favoritot teszük a helyére.

Ez volt:

Ez lett (csak a Hercegnők és a dátum változott, ugyanaz a kép): 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése