2011. október 31., hétfő

Vasalható matrica papír (transzfer papír) hatalma

A mesehősök nagyon aranyosak, és minden kisgyereknek megvan a saját álma, vágya. Ezek nem mindig az olcsó kategóriába tartoznak, de a kicsiket nem is az érdekli, hogy eredetiek legyenek, legalábbis nem a márkát illetően. Szóval, házilag is könnyen megoldható.

1. Tehát nincs más dolgunk, minthogy beszerezzünk egy csomag nyomtatható transzfer papírt (vasalható matrica papír). Aki nem fél az internetes vásárlástól, az egyik legnagyobb külföldi,  internetes, aukciós piactéren, egyenese Kínából is meg tudja rendelni, nekem eddig nem volt vele gond. Arra figyeljünk, hogy a világos, és sötét ruhákra más-más papírt kell használni!

2. Kiválasztjuk gyermekünk kedvenc mesehőseit (nevet is tudunk vasalni, csak ne felejtsük el megfordítani a betűket (MS Paint program)), elhelyezzük egy Word dokumentumban úgy, hogy a legkevesebb helyet hagyjuk fehéren, mert ezeket sajnos már nem tudjuk újra hasznosítani.

3. Színes nyomtatóval rányomtatjuk a transzferpapírra, és a mintákat kb. fél cm szegélyt hagyva, kivágjuk.

4. Előkészítjük a vasalót, bemelegítjük, és a kiválasztott ruhákra felvasaljuk.

Íme néhány ötlet:

Melegítőfelsők




Pizsamák



Pólók



Még egy pizsi


Bugyik, leggins-ek


És... egy tornacipő is áldozatul esett... :)



Tipp1:
Ugyanezzel a technikával nem csak új ruhákat, hanem falra tehető képeket is készíthetünk. Erről nincs fénykép (az személyesebb:)), de a technika ugyanaz, azzal a különbséggel, hogy a kiválasztott képet nyomtatjuk a transzferpapírra, kivágjuk, és egy vászonanyagra felvasaljuk. Veszünk, vagy készítünk egy vakkeretet, és utána már csak az anyagot szögeljük rá. Ha van olyan programunk a gépen, ami a fényképeket "festménnyé" alakítja, akkor az alkotásnak már csak a fantáziánk szabhat határt.

Tipp2:
Ha van olyan gyerekrajz, ami kimondottan a szívünkhöz nőtt, beszkenneljük, és az előző "tipp"-ben bemutatott módon képet varázsolhatunk belőle! :))

Tipp3:
Sajnos előfordulhat, hogy ha ruhára vasalunk, a transzferpapír nem megfelelő minőségű, és a mosásnál felrepedezik, vagy éppen fakul. Természetesen a legdrágább a legjobb minőségű, de még így is megéri, ha így varázsolunk.
Én a mosásnál kifordítottam a ruhát, vagy csak kézzel mostam ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése